PRIPREMA
4. Dozatori s ormarima
Nakon pristizanja sirovina u pogone putem tzv. dozatora s ormarima one se u optimalnim dozama prevoze do uređaja za pripremanje. U smjesu se dolijeva voda i pomoću višetonskih se miješalica prerađuje u masu s finom, zrnatom strukturom.
5. Mljevenje na valjcima
Pomoću tih valjaka za mljevenje masa se dalje miješa i zrna se melju na ispod 20 mm.
6. Valjkasta drobilica
U valjkastim drobilicama smjesa se dalje usitnjava na veličinu ispod 0,8 mm. U našem pogonu u Guttauu smjesa se usitnjava čak i na veličinu do 0,035 mm. Pomoću ove metode postižemo izrazitu tvrdoću naših proizvoda "PREMION" i "KERA-Biber".
7. Slijeganje
Nakon toga smjesa se na transportnim trakama prevozi do posebnih posuda za taloženje, gdje ostaje otprilike dva tjedna, sve dok pripremljena sirovina ne postigne savršeno stanje u kojem joj se više ne mijenja sadržaj vlage.
8. Kružni dozator s cjedilom
Nakon što sirovina postigne savršeno stanje ona se dalje prenosi u kružni dozator s cjedilom, gdje se potom smjesa navlaži i preša u male glinene prutiće istih dimenzija. S obzirom na to da više nije zrnate strukture sada je možemo smatrati idealnom za oblikovanje.